Eyüboğlu öğrencilerine Kanada’da eğitim fırsatı

Eyüboğlu öğrencilerine

Kanada’da eğitim fırsatı

Eyüboğlu Eğitim Kurumları, Kanada-Nova Scotia Eyaleti Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği uluslararası iş birliği ile öğrencilerine Kanada’da eğitim fırsatı sunuyor.

Türk özel eğitim kurumları arasında 45 yıllık geçmişiyle önemli bir yere sahip olan Eyüboğlu Eğitim Kurumları, uluslararası eğitimde son derece önemli bir protokole imza attı. Eyüboğlu ile Kanada-Nova Scotia Eyaleti Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen uluslararası eğitim protokolü, Kanada Başkonsolosu Andrew Smith ile Dr. Rüstem Eyüboğlu arasında törenle imzalandı. Törende Eyüboğlu Eğitim Kurumları yöneticileri de yer aldı.

Bu iş birliği ile Eyüboğlu öğrencileri, eğitimde dünyada önemli bir yeri olan Kanada’da eğitim fırsatı bulacaklar. Programdan ilk etapta Eyüboğlu Ortaokulları 8. sınıf, Eyüboğlu Koleji Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri yararlanabilecek.

“Öğrencilerimize gelişmiş dünya ülkelerinin

eğitim fırsatlarını sunuyoruz”

İmza töreninde konuşan Eyüboğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Rüstem Eyüboğlu, böylesine önemli bir protokole imza atmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve “Eyüboğlu olarak öğrencilerimize gelişmiş dünya ülkelerinin eğitim fırsatlarını sunuyor olmanın ülkem ve öğrencilerimiz adına mutluluğunu, gururunu yaşıyorum.” sözleriyle duygularını ifade etti.

Kanada Başkonsolosu Andrew Smith ise, Eyüboğlu ve Kanada makamlarının eğitim felsefesi ve eğitim konusundaki hedeflere ortak bakış açısından yola çıkarak imzalanan bu protokolün, uzun süreli bir iş birliğine olanak tanıyacak olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

“Eyüboğlu, son yıllarda gördüğümüz

en etkileyici eğitim kurumlarından biri”

Kanada-Nova Scotia Eyaleti Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise imza protokolü öncesi karşılıklı görüşmelerin devam ettiği dönemde, Eyüboğlu Eğitim Kurumlarına yaptıkları ziyarete ilişkin izlenimlerini bir mektupla paylaştı. Eyüboğlu’nu son yıllarda gördükleri en etkileyici eğitim kurumlarından biri olarak tanımlayan Kanadalı yetkililer, 21. yüzyıl eğitiminin gerekliliklerine uygun olarak eğitim alan Eyüboğlu öğrencilerinden son derece etkilendiklerini belirttiler.

Eyüboğlu ile Kanada-Nova Scotia Eyaleti Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen uluslararası eğitim protokolü ile Eyüboğlu öğrencilerinin, Kanada gibi tüm dünyada eğitim alanında çok önemli bir yere sahip olan bir ülkede İngilizce dil becerilerini ve uluslararası bilinç konusundaki yetkinliklerini artırarak gelecek eğitim yaşamlarına yeni ufuklar açmaları hedefleniyor.

Programın ilk etabı Mayıs ayında başlıyor

Başlangıçta 1 ay olarak planlanan eğitim programına katılmak isteyen öğrenciler, Eyüboğlu Eğitim Kurumları ve Kanada makamlarınca hazırlanacak yazılı ve sözlü seçme sınavının ardından, 2016 yılı Mayıs ayının son haftası ile Haziran ayında Nova-Scotia eyaletinde, yaş gruplarına uygun ortaokul/lise sınıflarında öğrenim görecekler.

Bilgi için:

Eyüboğlu Eğitim Kurumları